• Waarom btw-nummercontrole?

  Als achteraf  blijkt dat btw-nummers van afnemers ongeldig zijn riskeert u een naheffing van 21 procent btw over deze omzet!
  Controle via EU VIES database

  U kunt uw btw-nummers één voor één controleren via de EU VIES database. Of kiezen voor massale btw-nummercontrole via VATnumbercheck.eu.

 • Waarom controle via VATnumbercheck.eu?

  VATnumbercheck.eu biedt veel extra's ten opzichte van zelf handmatig controleren. De rapportages zijn duidelijk en vormen het controlebewijs dat u nodig heeft om uw btw-risico's te minimaliseren.

 • Ga aan de slag!

  U kunt nu al met 10 btw-nummers tegelijk uitproberen en een indruk krijgen hoe VATnumbercheck.eu werkt. Let op: de Pro-versie heeft belangrijke extra's te bieden.
  Extra's Pro-versie

  Met de Pro-versie kunt u een onbeperkt aantal nummers ineens controleren, naam- en adresgegevens controleren, consultatienummers verkrijgen en downloaden naar Excel. Bovendien kunt u ervoor kiezen de controleresultaten on-line op te slaan.

Wat doen wij

BTW-nummers controleren binnen Europese Unie

Als u diensten of goederen levert aan bedrijven buiten Nederland, maar binnen de EU dan moet u de BTW-nummers controleren voor uw ICP opgave. Via de EU VIES database kunt u handmatig 1 BTW-nummer tegelijk controleren. Een tijdrovende bezigheid! Met VATnumbercheck.eu kunt u snel grote aantallen nummers controleren. De uitkomsten worden bovendien in één duidelijk overzicht gepresenteerd.

Hoe werkt het

Kopiëren/plakken, controleren, downloaden, klaar

U kopieert en plakt de btw-nummers vanuit uw administratie in dit formulier. Probeer het gerust uit, het kan gratis met maximaal 10 nummers tegelijk. Via een druk op de knop raadpleegt u de VIES database en haalt u de officiële EU btw-registratiegegevens op. Zodra de rapportage klaar is kunt u deze downloaden. De Pro-versie biedt belangrijke extra's. Kijk hier voor meer informatie.

Wat kost het

Jaarabonnement voor klein bedrag

U kunt onze service gratis proberen met maximaal 10 btw-nummers tegelijk, zonder de extra's van de Pro-versie. Die extra's bestaan uit:
- onbeperkte aantal nummers
- controle naam- en adresgegevens
- verkrijgen consultatienummers
- download in Excel
Hecht u waarde aan deze extra mogelijkheden? Bestel dan hier de Pro-versie.

Overige diensten

U kunt uw webwinkel via VATnumbercheck.eu gemakkelijk koppelen aan de EU VIES database. De risico's die het gevolg zijn van het onbelast leveren aan niet-ondernemers zijn daarmee fors te beperken. We helpen u graag verder, neem gerust contact op voor meer informatie.